Adsense hesap açma, google adsense kayıt, adsense hesap oluşturma gibi soruların en güncel ve en detaylı yanıtını bu yazıda alabileceksiniz. Sizlerle birlikte ben de kendim için bir adsense hesabı açacağım ve tek tek hangi satırda neye dikkat etmeniz gerektiğini anlatacağım. Unutmadan; bunu bir websitesine adsense alma konusu olarak anlatıyorum. Youtube’da işlemler daha farklı. Bir blog veya siteniz varsa ve adsense hesabı oluşturmak istiyorsanız aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz. Adsense hesapları genelde bir websitesi ister, bu nedenle en azından birkaç aylık, güncel ve özgün bir siteniz olursa adsense’ye kabul edilme ve reklam yayınlama şansınız artacaktır.
Adsense hesabı açmak için bir adet gmail hesabına ve tamamen bize ait bir adet web sitesine ihtiyacımız var. İkisine de sahip olduğunuzu varsayarak işleme başlıyorum.
Adım Adım Adsense Hesabı Nasıl Açılır?
Adsense’ye kayıt olmak için linke tıklayın: https://www.google.com/intl/tr_tr/adsense/start/
Açılan sayfada tam ortada bulunan yeşil renkli “Şimdi Kaydolun” butonuna tıklayın.
Karşınıza şu şekilde “Google Adsense - Kaydolma” başlık bir sayfa çıkacak. Burada yer alan web sitesi ve mail bilgileri doğru şekilde doldurun. Ardından “Bu e-posta adresine AdSense ile ilgili yararlı bilgiler alın” şıkkına dilerseniz “Evet, bana özel yardım ve performans önerileri gönderilsin” işaretleyin.
Son olarak “Kaydet ve Devam Et” diyerek bu sayfadan ayrılın.
Ardından ülke veya bölge seçimi yapın ve Türkiye’yi seçin.
Türkiye’yi seçtikten sonra “Google AdSense Çevrimiçi Hizmet Şartları” açılacak. Okuduktan sonra “Evet, sözleşmeyi okudum ve kabul ediyorum.” işaretleyin ve mavi renkli “Hesap Oluştur” butonuna tıklayın.
İşlem tamamlanmıştır. Adsense hesabınızı başarıyla oluşturdunuz. Şimdi kısa bir tura çıkabilirsiniz. Başla diyerek turu tamamlayın ve adsense paneline ulaşın.
Ödeme adresi ayrıntıları sayfasındasınız. Bilgileri aşağıdaki resme bakarak mutlaka doğru bir şekilde doldurun. Daha sonra bu bilgilerle ödeme alacağınızı unutmayın, rastgele, sallama bilgiler girmeyin.
Bu adımda “Sitenizi AdSense’e bağlayın” başlıklı bir sayfa açılacak. Adsense hesabınızı sitenize bağlamak ve onaylatmak için bir kodu sitenize eklemelisiniz.
Verilen kodu sitenizin HTML’sine, yani <head> ile </head> etiketlerinin arasına yapıştırın. Bu kodun nerede olduğunu bilmiyorsanız aşağıda bunun da anlatımını bulabilirsiniz.
Wordpress: Admin Paneli > Görünüm > Tema Düzenleyici > Sağ taraftaki “Tema dosyaları” arasından "Tema Üst Bölümü (header.php)
Blogger: Blogger Paneli >Tema >Html’yi Düzenle bölümünde CTRL + F komutuyla arama yaparak bulabilirsiniz.
Google adsense hesabınızı başarıyla oluşturdunuz, ödeme bilgilerinizi doğru bir şekilde girdiniz ve onay kodunu sitenizin uygun bölümüne yerleştirdiniz. Artık tek yapmanız gereken beklemektir. Peki neden bekliyoruz, kaç gün sürer ve hızlandırma taktiği var mı?
Adsense sizi daha doğrusu sitenizi onay sürecine aldı. Ekranda şöyle bir uyarı olmalıdır: Sitenizi İnceliyoruz: Bu işlem genellikle en fazla 3 gün sürer, ancak bazı durumlarda biraz daha uzayabilir. Her şey hazır olduğunda size e-posta göndereceğiz."
Para kazanma başvurunuz onaylandığında size bildirim gelecek. Bu süre içinde her ne olursa olsun reklam kodlarını sitenizden kaldırmayın. Bu süreç genellik 1 veya 2 gün içinde tamamlanmış oluyor fakat birkaç haftaya kadar uzaması da mümkün. Sabırla bekleyin ve sitenizde içerik üretmeye devam edin. Adsense, mutlaka geri dönüş yapacaktır.
Sizlerle birlikte adsense hesap açma, adım adım hesap oluşturma nasıl yapılır ve kabul edilmek için yapılması gerekenlerden bahsettik.
Bol kazançlar!