Marketagent, 1999 yılından bu yana aralıksız olarak anket işi yapan kurumsal bir firmadır. Firma güvenilir mi, şikayetler, para çekme, para kazanma, ne kadar kazandırıyor, hakkındaki yorumlar gibi Marketagent Türkiye hakkında merak edilenleri bu yazıda bulabilirsiniz…
Marketagent Nedir?
1999 yılında Almanya’da kurulun, kurumsal bir araştırma şirketidir. Ülkemiz de dahil olmak üzere onlarca ülkede faaliyet gösteren şirket gönderdiği anketlerle geniş çaplı araştırmalar yapar. Anketleri dolduran üyelerine ise aylık düzenli olarak ödeme gönderir. Anket başına kazancın değiştiği fakat genellikle birçok anket sitesinden daha çok kazandıran Marketagent site ana sayfasında verilen bilgiye göre kurulduğu günden bu yana anketçilerine 1.800.000$ ödeme yapmış. Marketagent nedir sorusunun ardından firmaya güvenebilir miyiz bunu öğrenelim…
Marketagent Kaydol, Siteye Nasıl Üye OIunur?
Öncelikle benim referansımla kaydolmak isterseniz bu yazıya mail adresinizi yazarak gönderebilirsiniz.
Kayıt için giriş sayfasına tıklayın: https://panel.marketagent.com/Register/Account/NewRegistration/tr
Bu siteye üye olmak çok kolay fakat, anket doldurarak para kazanmak istiyorsanız mutlaka doğru bilgi verdiğinizden emin olun. Aksi takdirde anket alamayacak ve para kazanamayacaksınız.
Siteye kaydolduktan sonra doğrulama maili gelecektir. Bu mail bazen gecikebiliyor, merak etmeyin mutlaka gelecektir. Ayrıca kişisel mailinizi vermeye özen gösterin ve profil bilgilerinizi eksiksiz doğruladığınızdan emin olun. Siteye kaydolduktan sonra bu bilgileri doldurunca puan yani para kazanıyorsunuz.
MarketAgent Güvenilir Mi?
Site 1999 yılında kuruldu demiştik, kısa bir yerli ve yabancı kullanıcı araştırmasının ardından bu anket sitesinin en güvenilir anket siteleri arasında yer aldığını görebilirsiniz. Ödeme yapan, dolgun ücretler karşılığında anket gönderen, EURO kazandıran, son derece güvenilir bir anket sitesidir. Para mı verirler mi, alt limiti doldurmadan anket göndermeyi bırakırlar mı, kapatıp giderler mi gibi düşünceleriniz olmasın. Kendim dahil binlerce anket doldurarak para kazanma işi yapan üyeler bu siteden düzenli olarak para kazanıyorlar. Ekşi sözlük gibi platformlarda da bu site hakkında bilgi bulabilirsiniz. Kısaca marketagent güvenilir mi sorusunun yanıtı net olarak evet güvenilir.
Marketagent Para Kazanma Yöntemleri
İşin en can alıcı noktasına değineceğiz. Marketagent para kazanma sistemi nasıl çalışıyor, nasıl para kazanabilirim sorularına yanıt vereceğiz.
Öncelikle firma çok sık olmasa da haftalık en az birkaç anket gönderiyor. Anket başı ücret anketin uzunluğuna v.b birçok etkene göre değişiyor. Ortalama 0,5 - 1 EURO arasında fiyatlandırma yapılıyor ancak 2,5 EURO’luk anketler de doldurduğum oldu. Anket uzunlukları bazen sıkıcı olabilecek kadar uzun, ancak kazancı da buna göre arttırıyorlar. Boş vaktiniz varsa kesinlikle denemelisiniz, buna değiyor.
Oturduğunuz yer, işiniz, yaşınız, cinsiyetiniz gibi kriterlere göre anket gönderiyorlar. Bir üye haftalık 3-4 anket alırken, başka bir üye haftalarca anket dolduramayabilir. Bunun nedeni tamamen uygun kriterlerde anketör aranması. Yani makyaj malzemeleriyle ilgili bir anketi tutup da erkek bir üyeye göndermiyorlar. İnternetteki marketagent anket gelmiyor, anket göndermiyorlar denilmesinin nedeni bu fakat ben çok olağan bilgilere sahip olmama rağmen gayet yeterli sayıda anket alabiliyorum.
Unutmadan söyleyeyim; sistemde her 100 puan 1 EURO’ya tekabül ediyor.
MarketAgent Referans Sistemi Nasıl Çalışır?
Aslında bunu “para kazanma” başlığı altında anlatacaktım fakat ayrı bir başlık açmak istedim. Bu konudan detaylı olarak bahsetmek istiyorum çünkü bu yöntemle anket sitesinden pasif gelir elde edebiliyorsunuz.
Siteye giriş yapıp “Arkadaşlarını davet et” sekmesine tıklayın. Şöyle bir yazıyla karşılaşacaksınız:
"Daha çok kişiyi yönlendirin, daha çok puan kazanın…
Üyemiz olarak siteye yeni üye kazandırırsanız ve bu üye de üyelik işlemi sırasında sizin e-mail adresinizi verirse, 50 Bonus puanı teşekkür olarak hesabınıza geçirilir. Arkadaşlarınızı Marketagent.com’a yönlendirin ve Bonus puanları kazanın… Bu puanları dilediğiniz zaman paraya çevirebilir veya partnerlik yaptığımız şirketlerin hizmetlerinde kullanabilirsiniz. Arkadaşlarınızı davet edin ve Bonus puanları kazanın. Puanlarınızı, sizin tarafınızdan kazandırılan kişinin ilk anketi yanıtladıktan sonra hesabınıza kaydedebileceğimizi lütfen dikkate alınız."
Kısaca referans üye getirdikçe 0,5 EURO kazanıyorsunuz, o da güncel kurla 3,5 TL yapıyor. Sosyal çevreniz genişse veya internetten para kazanmak isteyen bir kitleye ulaşabilirim diyorsanız oldukça karlı bir sistem.
Marketagent Para Çekme (Ödeme Alma) Nasıl Yapılır?
Şimdi bu sitenin en sıkıcı özelliklerinden bir tanesine değineceğiz. Üye olduk, anketleri doldurduk, paramızı kazandık, şimdi sıra ödeme almaya geldi. Paramı nasıl çekeceğim?
Marketagent Türkiye, sadece Skrill hesabına ödeme yapıyor. Maalesef anketlerden kazandığınız parayı çekmek için bir Skrill hesabı açmak zorundasınız. Aksi takdirde paranızı alamıyorsunuz. Skrill hesabım yok diyorsanız açın bir Skrill hesabı olsun bitsin 🙂
Kazandığınız paraları uluslararası yardım kuruluşlarına bağış olarak da gönderebiliyorsunuz. Ödeme alamıyorsanız ve artık bu siteyi kullanmayacaksanız paranız hesabınızda boş durmasın, bu kuruluşlara bağışlayın.
Marketagent Anket Gelmiyor, Ne Yapmalıyım?
Zurnanın zırt dediği yere geldik! Marketagent nedir, ödeme alma, para çekme, güvenilir mi gibi soruları yanıtladık. İşin en can alıcı noktası ise bize para kazandıracak anketler öyle değil mi? Siteden anket gelmiyorsa üye olmanın da bir anlamı yok demektir.
Kısaca kendi hikayemden bahsedeyim; ben 2-3 yıldır bu sitenin üyesiyim ve ödeme de aldım. Bana haftalık en az 1 veya 2 anket mutlaka geliyor. Ancak hiçbir şekilde anket dolduramayan üyeler de var.
Birine neden anket gelmez? Yaşı, cinsiyeti, işi, kazancı tutmaz o nedenle anket gönderilmez. Hesabı onaysızdır, eksik bilgi girmiştir, anketlerde yanlış bilgi vermiştir, ona anket gelmez. Bu nedenle eksiksiz, dürüst anketörler daha çok tercih edilir.
Dikkat: Anketleri kontrol etmek için mail adresinize giriş yapabilirsiniz. Ayrıca birçok anket belli bir anketör tarafından doldurulduğunda otomatik olarak kapanır, yani elinizi çabuk tutmalısınız. Ertesi gün veya hafta doldurma şansınız yok. Kota dolduğu anda para kazanma şansınızı da kaybediyorsunuz.
Anketleri kontrol etmek için Marketagent android ve ios uygulamalarını indirebilirsiniz. Sitede sol menüden “Aktüel Anketler” kısmına giderek sizin için uygun anket var mı kontrol edebilirsiniz. Yoksa şu şekilde bir ileti göreceksiniz:
"_Şu an sizin için bir anket bulunmamaktadır.
Ankete davetiye, tesadüfi seçim sonucu yapılır. Bunun için sistemimiz, adres havuzundan gerekli sayıda katılımcı seçer; bu, metodik nedeniyle şarttır. Çoğu zaman katılımcılar, belirli şartları da yerine getirmeleri gerekmektedir (örn.: erkek ve ikametgahı İzmir veya İstanbul olmalı). Bu nedenle bazı zaman bir anket ve diğeri arasında çok zaman geçer, bazı zaman da sıklaşır.
İlginiz ve anlayışınızdan dolayı çok teşekkür ederiz!_"
Hiçbir şekilde anket gelmiyorsa o halde eski üyeliğinizi iptal ederek yeni bir hesap açabilirsiniz. Yada Marketagent iletişim sayfasına giderek durumu yönetime bildirebilirsiniz.
Marketagent Üyeliği Nasıl İptal Edilir?
Anket gönderilmiyorsa veya başka bir sebepten ötürü hesabınızı silmek istiyorsanız siteye giriş yaptıktan sonra sol menüden “Üyeliği iptal et” seçeneğine tıklayın. Ardından karşınıza “marketagent.com’daki üyeliğinizin iptal etmek ve hesabınızı silmek mi istiyorsunuz?” şeklinde bir uyarı çıkacak. Kararınızdan eminseniz “Evet” diyerek işlemi tamamlayabilirsiniz.
Not: Bu işlemden önce hesabınızda para olmadığından emin olunuz, aksi takdirde kazançlarınız da silinecektir.
Not: Marketagent promosyon kodu şeklinde çok sık soru geliyor fakat böyle bir şey yok, siteden para kazanmak istiyorsanız anket doldurun ve referans üye getirin. Bunlardan başka para kazanma yöntemi maalesef yok.