Pubiza veya Pubiza.com hakkında ilk bilmeniz gereken şey Link.TL sitesinin yeni hali olmasıdır… Bunu nereden biliyoruz? Öncelikle link.tl adresine girmeye çalıştığınız anda otomatik olarak pubiza.com adresine yönlendiriliyorsunuz. Ayrıca eski üyelik bilgileriyle kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Yani adres dışında her şey aynı, hiçbir şey değişmemiş. Yalnız ben şirketin eski imajını düzeltmek ve şikayetlerden sıyrılıp işine odaklanmak niyetinde olduğunu düşünüyorum. Yine de bu siteye kayıt olup para kazanmak isteyen arkadaşlar ve yatırımcılar dikkatli olsunlar, siteye hiçbir şekilde kefil olmuyorum. Site güvenilir mi değil mi ileride hep birlikte göreceğiz…. Şimdi sitenin CPM oranlarına bakalım.
Pubiza Ne Kadar Para Kazandırıyor?
Pubiza.com’dan para kazanmak -klasik olacak belki ama- kısalttığınız linklerle oluyor. Bu linkleri web sitenizde, sosyal medya hesaplarınızda veya forumlarda yayınlayarak tıklanmalarını ve reklamların görüntülenmesini sağlıyorsunuz. Bu sayede insanlar reklam görüntüleyip tıkladıkça siz de para kazanmış oluyorsunuz.
Türkiye için CPM oranları masaüstü 12.00 TL, mobil 13.50 TL olarak belirlenmiş. En iyi CPM’yi ABD veriyor, ülkemizdeki kazanç oranlarını beğenmediyseniz yabancı ülkeleri hedefleyerek de para kazanabilirsiniz. Site referanslardan %10 kazanç veriyor. Getirdiğiniz üyeler para kazandıkça siz de %10 oranında pay alıyorsunuz. Bu oran biraz yüksek tutulabilirmiş, birçok link kısaltma sitesi referans kazançlarını %20 seviyesinde tutuyor.
Ben siteden hiç ödeme almadım, link de kısaltmadım. Eski link tl sitesi bana güven vermediği için bu siteye yatırım yapmak pek tercih ettiğim bir şey değil. Link.tl tamamen dolandırıcı bir siteydi diyemem, ödeme alan çok kişi vardı fakat gösterimlerinin silindiğini, ödeme alacakken hesabının kapatıldığını ve CPM’lerin sürekli düşürüldüğünü söyleyen çok kişi vardı.
Ödeme yöntemi olarak yalnızca Papara ve Paypal tercih edilmiş. Ülkemizde paypal aktif değil, o nedenle sadece Papara’dan ödeme alabilirsiniz.
Pubiza (pubiza.com) Güvenilir Mi?
Site şüpheli… Bunun nedeni eski link.tl sitesinde çok fazla kişinin mağdur olmuş olmasıdır. Şilayetlere şuradan bakabilirsiniz: https://www.sikayetvar.com/linktl
Kesinlikle ödeme yaparlar veya yapmazlar diyemem, yukarıda da bahsettiğim üzere link.tl’den ödeme alan vardı ama alamayan arkadaşlar da çoktu. Ben alternatiflere şans verilmesi taraftarıyım. Güvenilirliğini kanıtlamış yerli ve yabancı siteler var ve ödemede sorun çıkarmıyorlar. En çok kazandıran link kısaltma sitelerine şuradan ulaşabilirsiniz: (2020′nin En Çok Kazandıran Link Kısaltma Siteleri)
Site henüz iletişim, hakkımızda, yasal bilgilendirme gibi sayfaları bile yayına almamış. Bir şeyler yapmaya çalışıyorlar ancak yolun başında olan bir site. Bu nedenle kullanmaya başlamadan önce geri dönüşleri bekleyin yani mutlaka deneyenler olacaktır, onların yorumlarına bakarak siz de site hakkında bilgi edinmiş olursunuz.
Bol kazançlar…