Krizi fırsata çevirmek mümkün. Birçoğumuz artık evlerimizde hapsolmuş durumdayız. Zaruri ihtiyaçlar dışında kimse sokağa çıkmıyor ve evinde kendi karantinasını uyguluyor. Buraya kadar olan kısmı zaten biliyorsunuz, asıl önemli olan işsizliği zirve yaptığı ve gelirlerin düştüğü bu dönemde kendimize pasif gelir yaratmak ve internetten para kazanmak. Sizlere bunun nasıl mümkün olabildiğini göstermek istiyorum…
İnternetten para kazanmak şu an hiç olmadığı kadar cazip bir iş haline geldi. İnsanlar evlerinde kalmak zorundalar ve günlerinin neredeyse tamamını internette geçiriyorlar. Bu süre içinde kimileri alışveriş yapıyorlar, kimileri film ve dizi izliyor ve kimileri de sizler gibi ek gelir yöntemlerini araştırıyorlar. Çünkü içinde bulunduğumuz bu sıkıntılı dönemde hepimizin gelirleri düştü ve maddi olarak çıkmaza girdik. Bu çıkmazdan en karlı şekilde kurtulmanın yöntemlerini göstermek istiyorum.
Para Biriktirmeyi (Harcamamayı) Deneyin!
Başta size saçma gelecek biliyorum ama nerelere para harcadığınızı ve hepsinin toplamını hesaplayınca bana hak vereceksiniz. Karantina boyunca maske, eldiven, dezenfektan, ateş düşürücü gibi medikal ürünlere yatırım yaptığınızı biliyorum. Tüm bunların panikle alınmış ürünler olduklarını ve kullanılmadan israf edildiğine şahit olmuşsunuzdur. Bu tür panik harcamalarından kaçının. Ülke kaosa sürüklenmiyor, yalnızca geçici bir olağanüstü durum yaşıyoruz. Lütfen cebinizdeki paranın kıymetini bilin ve onu boşa harcamayın.
En iyi para biriktirme yöntemi “harcamamaktır.”
Youtube, Twitch, Facebook Gaming ve Mixer’i Keşfedin
Oyun oynayarak para kazananları mutlaka duymuşsunuzdur. Oturdukları yerden para kazanıyorlar diyerek bolca da eleştiri alırlar fakat oyunculuk ve yayıncılık da tıpkı diğer işler gibi bilgi ve beceri gerektirir. Sizler de profesyonel oyuncu ve oyun yayıncısı olmak istiyorsanız başlıktaki bu dört site size yeni bir iş verebilir. Her biri kendine has kitlesini barındırıyor ve hemen herkese para kazandırıyorlar. Evde boş boş oturmaktansa boşa akıp giden internetinizi faydalı bir şeyler üretmekte kullanın ve yayıncılığa başlayın. İyi oyun oynadığınızı düşünüyorsanız, ekrandaki yüzünüze veya sohbetinize güveniyorsanız canlı yayınlar tam size göre!
Kendinize Bir Web Sitesi Açın
Site kurmak oldukça basit bir işlemdir. Aylık 10 TL gibi bir fiyata paylaşımlı wordpress hosting satın alırsınız ve Godaddy gibi bir siteden de 1 yıllığına alan adı kayıt edersiniz, yapmanız gereken tek şey bu ikisi. Ardından wordpress sitenin ayarlarıyla ilgili basit adımları da geçtikten sonra yazmaya hazırsınız… Peki ne yazacağım? Bu soruyu kendinize sorun, ne hakkında bilgi sahibisiniz, hangi konulara merak duyuyorsunuz?
Yazmanın bir sınırı yok ve hiç kimse size şu konuda yazamazsın da diyemez. T.C. yasalarına uymak şartıyla dilediğin bütün konularda dilediğin kadar içerik üretebilir ve bunlardan para kazanabilirsin. Bunu bir web site aracılığıyla yapmak istemiyorsanız başkalarının sitesine ücretli makale yazarı olarak başvurabilirsiniz.
Medikal Ürün Sektörüne Adım Atın!
Koruyucu maske, eldiven, dezenfektan, sabun gibi koruyucu ürünlerin satışları tavan yapmış durumda. Birçok sektörün durma noktasına geldiği şu günlerde asla ama asla zarar ettirmeyecek alanlardan birisi de tıbbi ürün sektörüdür. İnsanlar daima sağlıklı olmaya ihtiyaç duyarlar ve yukarıda bahsettiğim ürünlerden satın alarak kendilerini koruma ihtiyacı hissederler. Burada siz devreye girerek ister ihtalatçı pozisyonunda isterseniz de yerli üretim ürün pazarlama pozisyonunda sektöre giriş yapabilirsiniz.