İnstagram Para Kazanma: N’oluyor Kardeşim Bu İnstagram’da?
Dostlar, Facebook satın almasından sonra dünyanın en popüler sosyal medya sitesi haline gelen İnstagram ve tabii ki İnstagram’dan para kazanmak konularından bahsedeceğiz. Birkaç adımda sizlere instagram ne kadar kazandırır, fenomen bir hesap oluşturma, reklamcılık ve pazarlama gibi mutlaka bilinmesi gereken adımlardan bahsedeceğim.
“İnstagram para kazanma” şeklinde bir arama yaptıysan ve Google seni bir şekilde bu yazıya yönlendirdiyse o halde en az bir instagram hesabın var ve takip ettiğin sayfa / profillerin yayınladıkları reklamları görmüş olmalısın. Bu reklamlar gerçek anlamda iyi para kazandırıyor ve sayfa sahipleri neredeyse başka hiçbir iş yapmalarına gerek kalmadan geçimlerini sosyal medya sitelerinden sağlıyorlar. Bkz: cemvarsay ve çağrı taner.
Şimdi zaten instagram’dan para kazanmanın mümkün olduğunu biliyordun, benim verdiğim örneklerle de bu pekişmiş oldu. Artık sen de bu siteden gerçek para kazanmanın yollarını öğrenmelisin. Daralan ekonomik sistemde kendine böyle garantili bir iş türü edinmek gerçekten çok önemli.
İnstagram’dan Para Kazanmak
1. Adım: Konu Seçimi, En Çok Hangi Tür Sayfalar Kazandırır?
İnstagram para kazanma hedefine emin adımlarla ilerlemek istiyorsanız öncelikle “instagramda ne üzerine sayfa açabilirim” sorusunu yanıtlamalısınız. Bir sayfanın içeriği o sayfaya reklam verecek olan ürün ve hizmet sahibinin baktığı ilk şey olacaktır. Örneğin bir gıda firması tutup da komedi veya arabalarla ilgili bir sayfaya reklam vermez. Bu nedenle reklam potansiyeli en yüksek, tutan ve ülkemizde ilgi çeken konseptler bulmak çok önemli. Aksi halde boşa kürek çekmiş olursunuz.
Ne tür bir sayfa açabilirim, İnstagramda ne sayfası açsam diye düşünüyorsanız aşağıdaki konular size fikir verebilir:
Çeşitli spor dalları, doğada yaşam, otomobil, gezi, profesyonel fotoğrafçılık, hayvanlar alemi, rahatlatıcı videolar, ne nasıl yapılır tarzında viral videolar, pratik yemek tarifleri, son dakika haberler, özlü sözler, film ve dizi replikleri, her konuda en iyilerin yer aldığı sayfalar.
2. Adım: Fenomen Bir Hesap Yaratmak
Bu adıma geçmeden önce hazır bir sayfa satın almayı düşünüyorsanız şu yazıya mutlaka gözatın: İnstagram Sayfası Alacağım Nelere Dikkat Etmeliyim?
İnanın bana instagram’dan para kazanma yolunda emin adımlarla ilerliyorsunuz. Şimdi kendinize bir konu belirlediyseniz işin asıl önemli olan bölümüne geldiniz demektir. İçerik üretmek birçok kişinin başaramadığı önemli bir mesele. İnsanlar hesap açtıktan birkaç hafta sonra genellikle bunu yapmayı bırakıyor ve pes ediyorlar. Bir sayfanın gerçekten de başarısız olduğunu anlamak için en az birkaç ay düzenli paylaşım yapmak gerekir. Eğer gerçekten de geri dönüşler düşükse o zaman reklam, çekiliş gibi yollar denenebilir. Ama asla ve asla emek verdiğiniz sayfaları bir köşeye atmayın.
Fenomen bir hesap yaratmak için günlük en az 5-10 adet hikaye ve gönderi paylaşımı yapmalısınız. Konuya göre bu sayı artabilir veya azalabilir fakat kitlenizi elinizde tutmak istiyorsanız o halde boş durmamalısınız. Alanınızla ilgili en güncel paylaşımları siz yapmalısınız ki insanların aklında yer edebilesiniz.