Youtube kazancını arttırmak için öncelikle video yükleme sıklığını arttırmalısınız. Büyük youtube kanallarına baktığınız zaman hemen hepsinin günlük en az 1 veya 2 video yüklediğini görebilirsiniz. Ayda veya haftada 1 video yüklemek maalesef para kazanma şansınızı düşürür. Tabii böyle az video yükleyerek kazananlar da var ama neden riske edesiniz öyle değil mi?
Youtube’yi dönen bir çark gibi düşünün. Çarkın dişlerini videoları oluşturuyor. Siz video yüklemediğiniz sürece bu çark hareket etmez ve doğal olarak size bir getirisi de olmaz. Bu nedenle sık sık video yüklemek ilk yapacağınız işlem olmalıdır.
Ardından videoların süresini arttırın. 1 veya 2 dakikalık videolara yalnızca 1 adet reklam eklenebildiğinden en az 10 dakikalık video yükleyin. Youtube, 10 dakikadan uzun videolara eklenecek reklam sayısını sizin seçmenize izin verir.
Bana göre en önemli youtube seo adımı ise izlenme süresini arttırmaktır. Dikkat edin “izlenme sayısı” demiyorum “izlenme süresi” diyorum. Yani bir kullanıcı videonuzu açtıktan sonra ne kadar süre izliyor? Yarıda sıkılıp kapatıyor mu yoksa son saniyeye kadar izliyor mu? Youtube panelinden bu istatistiği mutlaka kontrol edin.
İzlenme süresini arttırmak için kullanıcılara video sonunda sürpriziniz olduğunu söyleyebilirsiniz. Yada her anı dolu dolu, eğlenceli veya bilgilendirici video içerikler üretebilirsiniz.
Son olarak youtube’dan kazandığınız paranın miktarı izlenme sayısıyla da alakalıdır. Her ne kadar bir kıstas olmasa da kanalın gidişatı hakkında bilgi verebilir. İzlenme sayınızı arttırmak için videolarınızın kapak resimlerini ilgi çekici görsellerden seçin. Bir yüz ifadesi ve önceki / sonraki hali gibi görseller kullanıcıların ilgisini çekecektir.
Ayrıca çarpıcı başlıklar da işe yarıyor. Bir videonun adını “kibris_gezisi_mp4″ şeklinde yapmak büyük hatadır. Bunun yerine “Kıbrıs’ta Yaşadığım 5 Garip Olay” şeklinde sayı belirten başlıklar daha çok tıklanır ve youtube tarafından önerilir.
Bol kazançlar dilerim…