Piyasada para kazandıran, güvenilir ve ödeme yapan anket siteleri çok. Ancak spam ve sahtekarlık amacı güden sitelerden de bolca bulunuyor.
Burada ayrımı iyi yapmak için öncelikle aç gözlü davranmamak gerek… Bazı kişiler insanların para kazanma hırsından faydalanarak yüksek kazanç vaadi ile ellerindeki anketleri doldurtabilir ve ortadan yok olabilirler… Bunun önüne geçmek için hiçbir sitenin size anket başına 100 tl veya 50 tl ödeme yapamayacağını bilmelisiniz. Türkiye’deki hiçbir anket firmasının binlerce insana 100 TL ödeme yapacak bütçesi yoktur. Yabancı sitelerin de öyle…
Buradan sonra güvenilir ve nakit para kazandıran anket sitelerine geçebiliriz. Öncelikle size kendi kullandığım ve ödeme aldığım sorunsuz anket sitelerini göstermek istiyorum.
Marketagent: Almanya merkezli, EURO olarak para kazandıran son derece güvenilir bir anket sitesidir. Sık sık anket gönderir ve ödemede sorun yaratmaz. Yıllardır ülkemizde de aktiftir.
Napolyon: Direk para ödemesi yapmayan ancak hediye ve çekilişler yapan güvenilir anket sitesidir. Yerli bir site ve uzun yıllardır aktif.
Myiyo: Bolca anket gönderen ve ödemede sorun çıkarmayan güvenilir firmadır. Ödeme eşiğine ulaştığınız anda bana hesabınıza paranızı transfer edebilirsiniz.
Toluna: Yine nakit ödeme yapmayan ancak hediye çekleri ve eşyalarla ödeme yapan yılların güvenilir anket sitesidir.
Mobrog: 2019 yılının benim gördüğüm kadarıyla en çok anket gönderen sitesidir. Mail adresime doldurmadığım -vaktim olmadığı için- halde onlarca anket maili gelmiş durumda.
Apinio: Anketleri çabuk tükenen ancak nakit ödeme yapan bir başka kurumsal anket sitesi. Danimarka merkezli şirketin sorun çıkarmayacağından emin olabilirsiniz.
Bu siteler dışında yerli bazı siteler daha gördüm ancak bana güvenilir gelmediler. Ödemeleri aksattıkları ve anketlerin bütçesini çok düşük tuttuklarıyla ilgili şikayetler olduğunu fark edince listeye eklemedim.
Bol kazançlar…