Facebook Para Kazanma Yöntemleriyle Zengin Olun
Facebook para kazanma yöntemleri ve yolları nelerdir, bunun için bir şart var mı, kazanan nasıl kazanıyor ve ne kadar kazanıyor, günlük kaç saat uğramam gerek, kolay yolu var mı, sayfa ve gruplardan para kazanabilir miyim? Tüm bu soruların yanıtı yazımızda…
Tamam başlık biraz abartı oldu, kabul ediyorum. Fakat inanın bana facebook’dan zengin olan insanlar var. Bunlara bizzat şahit olmuş biri olarak nasıl başardıklarını size anlatmak istiyorum.
Facebook kesinlikle para kazandırıyor, bu mümkün mü veya gerçek mi gibi soruları hızlıca geçiyorum. Şimdi nasıl ve kadar olacağından bahsedeceğiz.
Facebook’dan Para Kazanma Yöntemleri
Öncelikle aşağıdaki yöntemlerden birini seçmek zorunda değilsiniz, her birini uygulayabilirsiniz. Bu tamamen sizin azminize ve zamanınıza kalmış bir şey. Kimi insan bunu gerçek işi olarak tüm güne yayarken kimileri ek iş olarak sadece akşamları ilgilenmek isteyebilir. O nedenle seçim sizin, ancak seçimlerinizin kazancınızı doğrudan etkileyeceğini de unutmayın.
Facebook Sayfalarından Para Kazanmak
Daha önce severek takip ettiğiniz bir sayfanın (page) satıldığına şahit oldunuz mu? Ben defalarca kez oldum. Satılıyor çünkü gerçekten ciddi paralar ediyor. Beğeni sayısı yüksek ve etkileşimi iyi sayfalar binlerce liraya alıcı bulabiliyor. Şahıslar veya firmaların bu tür alımlar yaptığına defalarca kez şahit olduk.
Şöyle ki dilerseniz facebook sayfası açabilir ve bunu büyüterek satış yapabilirsiniz. Kategoriye göre mutlaka alıcı bulacaksınız, bunu size garanti ediyorum. Ancak sayfanızı doğal yöntemlerle büyütmeye özen gösterin, yani sahte beğeni ve panel gibi hilelere başvurmayın, kolayca anlaşılıyor. Dilediğiniz kadar sayfa açabilir ve paylaşım yapabilirsiniz… Facebook sayfalarından para kazanmanın ilk yolu buydu, buyrun diğerine geçelim…
Diğer facebook sayfasından para kazanma yöntemi ise sayfayaya reklam almak, yani reklam verenlerle satış ortaklığı, tanıtım, hikaye paylaşımı gibi modellerle satış yapmaktır. Sayfanızın büyüklüğüne göre kazanacağınız miktar değişir. Büyük sayfalar reklamlardan para kazanıyorlar ve tek yaptıkları o ürün veya hizmeti tanıtmak. Peşin ödeme ile çalışılan bu sistemden ciddi sermaye sağlayabilirsiniz. Kendi tecrübelerime göre facebook’dan para kazanmanın en etkili yöntemi sayfaya reklam almak. Hem kolay hem de sürdürülebilir bir iş modeli…
Facebook Gruplarından Para Kazanın
Bu sistem de tıpkı sayfalardaki gibi işliyor. Grup kuruyor ve onu doğal yöntemlerle büyüterek satışını yapıyorsunuz. Yalnız facebook’a olan talebin düşmesi nedeniyle bu biraz zor olabilir ancak imkansız değil. Disiplinli bir çalışma ve doğru kitle hedefleme ile gruplarınız kısa zamanda büyüyecektir. Dilerseniz facebook’a reklam vererek bu büyümeyi daha kısa sürede yakalayabilirsiniz.
Facebook gruplarından yine reklam satarak para kazanabilirsiniz. Bir ürün veya hizmetinin tanıtımının yaptırmak isteyen kişiler sizinle doğrudan temas kurarak reklamlarını yapmanız karşılığında banka hesabınıza ödeme yapacaktır. Bu tür durumlarda daima peşin çalışın ve grubunuzda iletişim bilgilerinize de yer verin.
Grubunuzun kitlesi ne kadar genişse reklam geliri ve satış fiyatı o kadar yükselecektir. Yalnız bu konuda çok dikkat etmeniz gereken bir husus var, onu da yazının sonlarında söyleyeceğim. Biz facebook para kazanma yöntemlerine devam edelim…
Facebook Beğeni Satışlarından Gelir Elde Etmek
Şimdi bu işi anlamayanlar için -ki bu çok normal- kısa bir açıklama yapalım. Panel adı verilen yazılımlar var arkadaşlar. Bu yazılımlarla sosyal medya hesaplarına sahte beğeni, yorum ve paylaşım gönderilebiliyor. Sayfanın beğeni sayısını da arttıran bu uygulamalar sayesinde para kazanabilirsiniz.
Siz de kendi panelinizi kurabilir, bayilik alabilir veya işi büyütüp bayilik satarak gelir elde edebilirsiniz. Bu tüm sosyal medya siteleri için geçerli aslında. Twitter, instagram, youtube aynı şekilde panelle büyütülebiliyor. Tabii doğal olmadığı için anlaşılabilir ancak kullanan çok insan var ve bunlardan ciddi gelir elde etmek mümkün. Facebook’dan para kazanmanın yollarını arıyorsanız paneller iyi bir seçenek olabilir.
Facebook Profillerini Satışını Yapmak
Facebook’da takip ettiğiniz bir hesabın bir anda bir ürün veya hizmetin reklamını yapmaya başladığını görebilirsiniz. Bunun nedeni başından beri o hesabın aslında reklam amaçlı olarak kurulmuş olmasıdır. Ayarların buna uygun yapıldığı ve tamamen fake yani sahte olan bu hesapla yeterli takipçi sayısına ulaştığında reklam kasmaya başlarlar ve bunlardan para kazanırlar.
Şimdi bu profillerden para kazanmanın iki yolu var. Dilerseniz hesapları açıp büyüterek satışını yapabilirsiniz. Yok ben bu hesapları kullanacağım diyorsanız o halde kendi sitenizin, ürününüzün reklamını yapabilirsiniz.
Facebook’dan Ne Kadar Para Kazanabilirim?
Bu sorunun yanıtı sende saklı. Kaçamak yanıt verdiğimi düşünüyorsun ancak durum gerçekten böyle. Sen ne kadar azmedip çalışabilirsin? Gününün kaç saatinin bu işe ayırabilirsin? Bu işlerde tecrübeli misin? Severek mi yapacaksın yoksa nefret ederek mi?
Facebook’dan para kazanmak istiyorsanız her işte olduğu gibi bu işin de zorlukları olduğunu ve sayısız rakibinizin olduğunu unutmayın.
Tüm bu olumsuzluklar bir yana kazanacağınız paranın miktarı ciddi miktarlara ulaşabilir. Sadece facebook sayfalarından kazandığı parayla geçinen insanlar bile var. Ülkemizde sayfa ve gruplarına reklam alarak geçinen kişiler bunu düzenli bir iş bir meslek haline getirmiş durumda.
Sonuç olarak hiç kazanamayabilirsiniz -ki uğraşaşırsanız kesinlikle kazanacaksınız- yada gerçekten zaman ayırıp aylık 5-10 bin tl gibi paralar kazanabilirsiniz.
Bol kazançlar!