Merhaba.
Makale yazarak kazanacağınız paranın miktarını belirleyen bir sürü faktör vardır. Bu işten evini geçindirecek kadar çok kazanan da var, aylık 100 lira ile yetinen de var. Yani sizin çabanız ve kalitenizle doğru orantılı olarak kazanırsınız. Gelin bunu biraz açalım.
Makale işini bir hobi olarak mı yapmayı planlıyorsunuz? O halde aylık 500-1000 Tl arası bir kazanç da size yetecektir. Ek iş olarak bu para Türkiye şartlarında gayet yeterlidir. Bir aylık kira ve faturalarınızı ödeyebilirsiniz.
Ben bu işi profesyonel olarak yapmak istiyorum diyorsanız o halde 5-10 bin TL arası bir kazanç sağlayabilirsiniz. Peki ama nasıl? Makale yazarları ne kadar kazanıyor ve makalelerde kelimelere ne kadar para ödeniyor?
Makale Yazarak Ne Kadar Kazanırım?
Makale yazarak para kazanmak istiyorsanız yazım kalitenizi arttırmalısınız. Makale alan şahıslar genelde 100 kelime üzerinden hesaplayarak size ödeme yaparlar. 100 kelime için başlangıçta 1 TL kazanırsınız. Bu en düşük makale ücretidir.
Bu hesapla 1000 kelimelik bir makale için ortalama 10 TL kazanırsınız. Günde sadece 1 adet 1000 kelimelik makale yazsanız bile aylık 300 TL yapar. Daha başlangıçta bile bu kadar kazandıran, oldukça popüler bir iş. Günde sadece 1 makale yazarak aylık 300 TL kazanmak? Hiç fena değil öyle değil mi?
Kendimden örnek vermem gerekirse, yıllardır yazdığım için 100 kelime için 1,75 TL ücret talep ediyorum. Aynı rutinde, aynı uzunluktaki makaleden ben 525 TL kazanabiliyorum. Tabii bu her zaman bu şekilde düzenli olmuyor. Piyasanın durumuna göre müşteri bulmalısınız.
Makalelerimden Kelime Başına Ne Kadar Para Kazanabilirim?
Makale sektöründe ödenecek ücret 100 kelime üzerinden hesaplanıyor. Başlangıçta ücreti 1 TL olarak belirlemenizi öneririm. Bunun nedeni çevre edinmek ve piyasayı tanımaktır. Çok daha yüksek ücretler karşılığında makale yazdığınız günler de gelecek ancak bir süre ücreti düşük tutun derim. Hem daha fazla müşteri edinirsiniz, hem de yazım tekniğinizi geliştirirsiniz.
SEO uyumlu yani arama motorlarına uygun, bilgilendirici, akıcı makaleler yazdıkça makale ücretlerinizi katlayarak arttırabilirsiniz.