Twitch Abonelik Ne Kadar? Twitch aboneleri ne kadar para kazandırıyor?
Dostlar, 2021 yılının başına kadar durum bu şekildeydi, yani her abone 4,99 dolar ödeme yapıyordu ve bunun yarısı yayıncıya yarısı da twitch’in kendisine gidiyordu. Şimdi durum değişti ve Twitch radikal bir kararla abonelik fiyatını Türkiye’ye özel 10 TL olarak belirledi.
Peki neden bu şekilde bir adım atıldı? Neden 4-5 kat fazla kazanmak varken fiyatlar düşürüldü? Bunun nedeni ülkemizde doların gün geçtikte değer kazanması ve alım gücünün düşmesi. Benim tahminime göre daha fazla kişiyi abone ederek sürümden kazanma yoluna gittiler. Daha fazla kişiyi sürekli abone ederek gelirlerini katlamak istiyorlar.
Yayıncılar bu konuda pek fazla açıklama yapmadılar, şikayetçi olacaklarını sanmıyorum çünkü abonelik ücreti insanlara dokunacak bir para olmaktan çıktı.
Aşağıdaki bilgiler eskidir.!
Twitch, abone başına 4,99 dolar ödeme yapar. Bu en alt seviye aboneliktir. Birinci seviye abonelik olarak geçer.
İkinci seviye abonelik fiyatı 9,99 dolar, üçüncü seviye abonelik fiyatı ise 24,99 dolardır. Bu abonelikler her ay otomatik olarak yenilenirler. Kademe arttıkça abonelere sağlanan yayın imkanları da artar (Özel ifadeler gibi…)
4,99 dolar içinde bulunduğumuz gün itibariyle 28 TL’ye tekabul ediyor. Bunun yarısını twitch kendisi alır, kalan yarısını da sizin hesabınıza yatırır. Yani her bir en alt seviye abonelik 14 TL para kazanmanızı sağlar.
Twitch abonelerinden gelen para miktarını arttırmak için sık sık çekiliş, izleyici oyunları gibi etkileşimler yaratarak aboneliği teşvik etmenizi öneririm. Ortalama 200 abone ile 2800 TL kazanç elde edersiniz. Bu da başlangıç için pek çok masrafınızı karşılamanızı sağlayacaktır.
Diğer twitch para kazanma yöntemleri için bkz: https://yesilpara.com/d/217-twitch-para-kazanma-yontemleriyle-ayda-20-000-tl-kazanin_